tiistai 10. huhtikuuta 2018

Ruotsinkielisille alueille muuttaneiden evakkojen tutkimusta

Kuten apurahoja myöntäviä tahoja kyttäävät tai sunnuntain 8.4.2018 Turun Sanomat lukeneet varmaankin ovat huomanneet, on Svenska Kulturfondet myöntänyt minulle ja projektin johtajalle VTT Olli Kleemolalle apurahaa (mistä kiitos!)  ruotsinkielisille alueille Varsinais-Suomeen ja Uudellemaalle asumaan tulleiden evakkojen tutkimiseen.

Oma osuuteni tutkimuksesta alkaa elokuussa 2018 (olen tällä hetkellä pääsääntöisesti kiinni muissa projekteissa), mutta luonnollisesti otan vastaan tietoja ja yhteydenottoja jo tätä ennen: monen evakon kokemusten keräämisen kanssa on menossa viimeiset mahdollisuudet.

Lähestymistapa on moniaineistoinen: haastattelut, arkistot, vanhat tutkimukset yms. ovat kaikki tärkeitä lähteitä tutkiessamme evakkojen sijoittumista ruotsinkielisille alueille. Tällä hetkellä siis Pohjanmaan alueesta on jo valmistunut tutkimusraportti, ja nyt vuorossa ovat Varsinais-Suomi ja Uusimaa. Aloitamme tutkimuksen Varsinais-Suomesta ja pyrimme saamaan lisärahoitusta hankkeen toteuttamiselle täysmittaisena.

Hankkeen verkkosivut Sigillumilla:


http://sigillum.fi/projektit/evakot-suomen-ruotsinkielisilla-alueilla

Hankkeen sähköposti:


evakot[ät]sigillum.fi

Toivon, että saisimme paljon yhteydenottoja tarkastellaksemme asiaa useista eri näkökulmista ja moniäänisesti. Suunnitelmissa on julkaista hankkeen tulokset itsenäisenä teoksena noin vuonna 2021.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti