sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Väitöstä seuraamassa

Vastaväittäjä Ville Kivimäki, kustos Vesa Vares sekä väittelijä Olli Kleemola.

Kävin lauantaina 17.12. seuraamassa VTM Olli Kleemolan väitöstilaisuutta Turun yliopistolla. Valitettavasti flunssa ja tekniset viat kiusasivat väittelijää, mutta näistä ongelmista huolimatta väitös sujui mainiosti. Vastaväittäjä Ville Kivimäki (Murtuneet mielet - teoksen kirjoittaja) ei päästänyt Kleemolaa helpolla vaan kiinnitti tarkkaan huomiota erinäisiin seikkoihin käydessään väitöskirjaa läpi luku luvulta. Seurauksena oli pitkä ja rikas keskustelu, jonka aikana Kleemola osoitti perehtyneisyytensä alaan. Kivimäellä oli monia hyviä huomioita ja myös ehdotuksia kohdista, joissa olisi voinut olla syvällisempi tai tehdä asioita toisin. Kaiken kaikkeaan kuitenkin oli siis hyvä työ jolla on suuri merkitys sotahistorian saralla.



Kiinnostava piirteenä väitöksen yhteydessä käytiin läpi muutamia valokuvia valkokankaalla yleisön edessä. Hieman oli kiusaus viittoa puheenvuoroa lisätietojen antamiseksi parista kuvasta mutta hillitsin itseni.

Väitös on päättynyt. Kuvassa kaskeava nainen kumauttamassa vastaväittäjää päähän.

Olin elämäni toista kertaa mukana karonkassa ja siellä oli oikein mukavaa. Annoin väittelijälle "saksalaismielisenä" pullon glühweinia sekä taannoin ostamani armeijan ruokailupakin (pian akateemisesti julkaistu pakki!) täynnä joulumakeisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti